R

Sâmbătă, 18-05-2024, 07:03:52

Bine ati venit Vizitator | RSS | Principala | Blog | Inregistrare | Login

Principala » 2010 » Septembrie » 24 » Cutremure în Vrancea in urmatoarele zile
13:01:17
Cutremure în Vrancea in urmatoarele zile
Adrian Ailenei, directorul Institutului Român de Seismologie Aplicată a declarat că, în acest moment, Vrancea trece printr-un perioadă de stres, următoarele patru zile fiind favorabile producerii de cutremure. În ultimele două două zile în Moldova s-au înregistrat două cutremure de intesitate mică de 2 grade pe scara Richter.
Activitatea seismică intensă din aceste zile este influenţată de luna plină, explică Ailenei: "Perioada 24 – 28 septembrie este favorabilă producerii de cutremure deoarece mareele tectonice au efecte maxime (mareele sunt rezultatul forţelor de atracţie a scoarţei terestre exercitată de Lună”        
.Presiunea s-a acumulat în Vrancea în ultimele 12 zile, când s-au produs puţine seisme şi extrem de slabe. Pentru a readuce echilibrul obişnuit Vrancea, specialistul susţine că ar fi "util” un seism de 5,24 grade Richter.
Ultimele două cutremure s-au produs miercuri şi joi în Moldova.
Oamenii de ştiinţă de la Institutului de Geofizică S.I.Subbotin din Ucraina, au declarat, miercuri, că există posibilitatea unui seism foarte puternic, de peste şapte grade pe scara Richter, în zona Vrancea. Directorul Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu a infirmat însă ipoteza celor din Ucraina.
"Seisme vor fi, cu siguranţă, însă vor avea o magnitudine de maximum 6 grade pe scara Richter. Un cutremur adânc, în această zonă, nu se produce mai repede de 65 de ani, aşa că, înainte de 2021 nu putem vorbi de un seism devastator în România”, a explicat Mărmureanu.
Vizualizari: 171 | Adaugat de: dj-South | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: